FACEBOOK

Дума с коментар на ГЕРБ-ера и ДПС-PR Алгафари срещу Дърева

Вестник  Дума излезе с цяла колонка на много тв говорителя на ГЕРБ и пиар на ДПС в София Нидал Алгафари, в която той критикува уволнения журналист Велислава Дърева и самия вестник като цяло. Става въпрос за негов коментар със заглавие: "Къде беше другарката Дърева" на фона на скандалите от последната седмица заради уволненията на шестима журналисти от медията на БСП. Заради тях бе инициирана онлайн петиция, събрала парафите на стотици в гилдията, а и на редица политици, включително вдясно.

В текста се твърди, че докато Алгафари, заедно с ръководството на Левицата, се борел изданието да излиза, именно Дърева и нейните колеги "цоцали" субсидията и хвърляли кал по централата. И дори намеква, че докато бил в ръководството на Дума, се нагледал на... “алкохолни пари в редакцията, при това от ранни зори”.

Напомняме, неговият син Николай е член на ГЕРБ и бе кандидат-депутат в София, а самият той бе част от ИК по издигането на кандидат-президента на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков и ПР на провалената му кампания, както и на ДПС.  

Припомняме също, че двамата управляващи Дума Вяра Емилова и Атанас Зафиров ръководят вестника в нарушение на закона, тъй като в момента са депутати.

Егор Глазунов

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени