FACEBOOK

Дронът е от войната в Украйна: МО

“Предполагаме, че дронът край Тюленово е от войната в Украйна”, oбяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. Закъснението на огледа на място военният министър обясни, че се предпочита в такива ситуации да се работи в светлата част на денонощието. „Такъв тип събития са ежеседмични”, допълни той. Тагарев призна, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната.

“Дронът в Тюленово може да е украински. С оглед на това къде е намерен, е бил част от атака на Севастопол”, коментира пред Bulgaria ON AIR експертът от списание Криле" Димитър Ставрев. "Украинските въоръжени сили многократно извършваха такива атаки. Голяма част от дроновете бяха свалени", коментира той.

Напомняме, че преди седмици подобен инцидент се случи и в съседната Ръмуния, където попадна подобен длетателен апарат, който първоначално беше сочен за руски, но се оказа украински.

„Става въпрос за мина, монтирана върху дрон, която следва да бъде утилизирана. Предвид лошото време и силното вълнение, късмет е, че този боеприпас не се е избухнал“, коменрира пред bTV кметът на Шабла Мариян Жечев.

В крайна сметка “специален екип” от Военноморските сили обезвреди боеприпаса по български – с по потници и с цигари в ръцете.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени