FACEBOOK

Доц. Мангъров: Около Борисов има хора, които ги е страх, а ги е страх, защото не знаят!

"Около Борисов има хора, които ги е страх, а ги е страх, защото не знаят!"

Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров в предаването "Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

"Ваксина поне още 5 години няма да има. Какво ще правим още 5 години? Ще стоим забулени, ще чакаме Господ да слезе отгоре ли? Няма да слезе", заяви Мангъров, който за пореден път разкритикува мерките на Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Мутафчийски.

"Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка", посочи той.

"Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас". По думите му хората не могат да стоят затворени още година. "Те ще се скапят, трябва да се научим да живеем с него. Църквите не бяха затворени и нищо не се случи", добави той.

В нашата страна никога няма да се случи това, което се случи в Италия или Испания, просто защото тези две държави са на четвърто и пето място по продължителност на живота в света. Там има много възрастни и уязвими хора", каза още той.

"Във всяко нещо има неща, които са важни и такива, каквито не са. Тези разнопосочни сигнали, да носим или да не носим маски, не са важни. Важното е хората да спазват хигиена и да си мият ръцете", обясни доц. Мангъров.

"Ако не си наясно, има ли антитела или няма, как ще можеш да убедиш хората, в това което говориш? Т.е. хубаво е тези, които задават ритъма да са хора, които са в час. Защото няма логика в това да можеш да си разхождаш в парка кучето, да не можеш да си разхождаш детето. Да можеш да седиш на столчето в метрото или в автобуса, да не можеш да седиш в парка. Има неща, които са важни. Важните неща трябва да бъдат определени и е хубаво да бъдат казани на хората по два, по три пъти, по сто пъти, докато не им влезе в главата. С нещата, които не са важни, няма смисъл да се занимаваш.

"Няма нужда да отварят стадионите, за да ти люпят семки. Нека ги отворят, за да тичат хората", коментира началникът на Детската клиника в Инфекциозната болница в София. "Аз не съм опозиция. Дразня се от някои неща, затова и пиша СМС-и на премиера", завърши доц. д-р Атанас Мангъров, предаде Епицентър.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени