FACEBOOK

Домусчиев има да дава 55 млн.лв. на хазната, отсече Симеонов

„Вадил съм хляба на себе си и на моето семейство на корабите на Океански риболов и нека момченца, които са виждали море само от яхтите, дето си воят любовниците да не ми говорят, че не разбирам”, заяви пред своята телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов. „Догодина имат да дават 55 млн. лв. неустойки по приватизационния договор, сключен 10 г. по-рано при Станишев и Тройната коалиция”, обясни атаките срещу себе си заместник-председателят на Министерския съвет с ресор икономика.

„Кой обяснява, че не съм разбирал от флот, някакъв синдикат, а кой се води синдикат – оцелелите от съкращенията на Домусчиев във фирмата му – от 2600 души остави 124”, допълни Симеонов. Той запита риторично защо не се поинтересуват от съдбата на своите уволнени колеги: „първата година е махнал 380 души, втората са над 600 изгонените, продължил е с брадвата до 2016 г. И даже си е платил санкциите за това от 1,6 млн.лв”. В студиото се обади и бивш служител на БМФ, съкратен година и половина пред пенсия, което е в нарушение не само на нормативната уредба, но и на елементарната човещина, както човекът изплака мъката си.

„От 61 кораба докара флота до 27, като само няколко са новите. От задължителни за поддържане 1 300 000 бруторегистър тона, е на 808 000”, цитира вицепремиерът доклада на Агенцията за приватизация и предприватизационен контрол. От него вицето цитира още нещо много важно, предвид сигурността на държавата: „Абсолютно не се спазва военновременният план на флота”. Симеонов посочи и неизпълнението на инвестиционната програма: „От обещани над 700 млн.лв. инвестиции в нови плавателни съдове са 400 млн.лв. назад”.
Той нарече „лъжа” новината, разпространена от лагера на Домусчиев, че бил поканил вицепремиера на „премиерата” на нов кораб тези дни. „Нямам такава покана получена”, категоричен е Валери Симеонов.

Вицпремиерът коментира и решението на арбитража на БТПП по казуса с неизпълнението на приватизационните ангажименти на фирмата към държавата. Органът за уреждане на бизнес спорове е отсъдил в полза на Домусчиеви. Симеонов обърна внимание колко арбитри са си направили отвод, преди един да поеме изненадващото решение. Защото системните нарушения са оправдани със „стопанска непоносимост” – кризата в бранша.

„Каква криза има, след като същите държат концесията на пристанището в Бургас и там се отчита печалба от тази дейност по 30 млн.лв. годишно”, риторично запита Симеонов. Той се зарече държавата да съди фирмата – нарушител „в нормален съд”, като цитира Върховния, а освен това обеща да не се отказва и да доведе нещата докрай.

Симеонов обърна внимание също на медийната цензура върху неговите изказвания по казуса, която наблюдава през последните дни.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени