FACEBOOK

Долепят нов мол и жилища до хотел Рила

Нова сграда с мол, офиси и жилища ще израсте, долепена до хотел Рила, става ясно от заповед на главния архитект на София Здравко Здравков. Районният кмет на Средец (от Сините) и нейната администрация трябва да запознаят гражданите с проекта, който ще промени необратимо тази недокосната почти 50 години класическа част на топцентъра на милионния град, както четем на сайта http://sredec-sofia.org.

Там темата е представена като „за адм.- търговски комплекс, хотелска част и жилища“, кв.398, м.”Център- Зона „А“- юг”, с административен адрес ул.”Цар Калоян” N6”. Новото крило на Рила, чиято собствена стара фасада е в ужасяващо състояние, особено откъм ъгъла на ул. Калоян и ул. Позитано, ще бъде с 1 етаж по-високо от досегашните 10.

Напомняме, че проектираният от бившия кмет на София арх. Георги Стоилов хотел беше на ЦК на БКП и там се извършваше „специалното снабдяване” на членовете и кандидат-членовете на ЦК на БКП и техните семейства по времето на соца. След това близо 3 десетилетия тече борба кой да владее имота и какво да го прави, която приключи с купуването му с кредит от БАКБ от кръга на Брендо.

Всеки, който се интересува какво ще се случи с терена, на който се разполага дори и храм, при това един от най-красивите, най-оригиналните, макар и най-малките в града – Св. Николай Чудотворец, може да се запознае с детайлите в районната администрация на ул. Леге 6, адрес, на който са регистрирани стотици македонци, превърнали се в български граждани, на четвъртия етаж, в стая 404 в понеделниците следобед и в средите сутрин.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени