FACEBOOK

Днес спират топлата вода за половин София!

Половината от близо двумилионна София от днес, 9 май до 19 май ще се къпе със студена вода, защото ТЕЦ София-Изток спира работа заради планирани ремонти на Топлофикация. Без топла вода ще бъдат клиентите на същия топлорайон и в периода от 1 до 11 август. За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните фактури, съобщи за БНТ говорителят на дружеството Елизабет Павлова.

Без топла вода ще бъдат: ж.к. Дружба 1 и 2, ж.к. Младост, ж.к. Дървеница, както и много други.
Следващите спирания на топлата вода за абонатите на този топлорайон ще бъдат от 1 до 11 август. Тогава топлозахранването ще бъде прекъснато в около 20 квартала в София, сред които са двете части на Дружба, петте зони на Младост, Дървеница, Мусагеница, Студентски град, Изток, Дианабад, Лозенец, Гео Милев, Слатина и Редута.
Отделно от този голям ремонт между 7 и 16 юни без топла вода ще останат клиентите, обслужвани от старата ТЕЦ София. Това важи за централната градска част, в зоните Б 5, Б 17, Б 18 и Б 19 и кварталите Банишора, Света Троица и Фондови жилища, където ще бъдат сменени 21 км тръби.

От столичното дружество информираха още, че по тяхна преценка от 1 юли цената на топлинната енергия ще бъде променена с около 1 лев за мегаватчас. Тя скочи с 23% от 1 април!

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени