FACEBOOK

Димитър Данчев разкрива съмненията по концесията на летище София

„В договора за отдаване на Летище София на концесия са записани условия, които дават конкурентно предимство на бъдещия концесионер спрямо останалите оператори на други летища в страната”, заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия депутатът от БСП Димитър Данчев.

„Нашите юристи са описали в 28 страници какво представлява сигнала, изпратен до ЕК. По-подробно 5 точки от договора, които, според тях, представляват нерегламентирана държавна помощ от страна на правителството по отношение на бъдещия концесионер. Това включва самата дейност на бъдещия оператор на летището, така и на пространството около него”, заяви още Данчев.

Той обясни, че едно от условията, които са записани, е, че държавата няма право след сключването на концесионния договор да сключва каквито и да е други договори за концесия или да участва по какъвто и да е начин в изграждането на летища в радиус от 100 км.

„Ние смятаме, че това условие възпрепятства държавата да изгради ново летище, ограничава възможността за развитие на инфраструктурата на София. Летището в момента е твърде близо до града”, коментира още Данчев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени