FACEBOOK

Депутатите издирват шефката на интерконектора с Гърция

Комисията по ревизия в НС издирва изпълнителния директор от българска страна на компанията Ай Си Джи Би, която изгражда газовата връзка с Гърция - Теодора Георгиева. Шефът на комисията Мая Манолова съобщи за злоупотреби, свързани с газовата връзка.

Нанесените щети на държавата са в размер на 22,5 милиона евро, тъй като Георгиева е потърсила неустойките по забавянето на проект. Самата тя е била поканена, но не дойде на заседанието на комисията в парламента.

Манолова даде пример със заплатата на Георгиева - 10 555 лева за 2019 година, а 2020 г. - 15 000 лв.

Шефът на комисията сметна, че Георгиева е взела милион в заплати и бе категорична, че ще изпрати документите, които имат за газовата връзка с Гърция, в прокуратурата.

Председателят на БЕХ, бивш депутат и бивш директор на АЕЦ Козлодуй от ГЕРБ, Валентин Николов каза, че не е знаел за решението на Георгиева да не идва.

Той уточни, че 50% от собствеността е на БЕХ, но останалата част е собственост на чуждо дружество Посейдон, като в него по 50% държат гръцката компания ДЕПА и италианската Едисон. Чуждите инвеститори не са искали да разглеждат въпроса за шефа на Ай Си Джи Би АД в мандат на служебно правителство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени