FACEBOOK

Да опазим България от войната: Радев

“Искрено се надявам 48-о НС да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност”, заяви президентът Румен Радев по време на встъпителното си слово на откриването на новия парламент. “Ключът е в ръководствата на партиите. Нужен е разум, нужен е кураж да се състави правителство, което да управлява във време на тежки изпитания ”, подчерта той.

Радев посочи, че до края на годината трябва да бъде приет бюджетът за 2023 г., и обяви, че служебният кабинет е готов да представи проект на такъв.

По думите му основен приоритет пред депутатите е гарантирането на национална сигурност.  "Хората, които народът избира да  управляват, са длъжни да осмислят много внимателно всички възможни рискове пред страната ни”, подчерта Радев.

“Голямата задача пред политическата класа днес е да опазим България от пожара, който бушува”, подчерта президентът, визирайки кризата в Украйна. “Българските избиратели и историята няма да простят на онези, които поради лекомислие или корист тласкат страната във войната”, настоя той.

“Знам, че тъкмо най-възбудените войнолюбци никога няма да хванат оръжие и да рискуват живота си, но с лекота ще рискуват държавата и живота на българите. Имало ги е преди, за съжаление, някои го правят и днес. Искрено се надявам, че те ще бъдат малцинство в бъдещото НС”, завърши президентът.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени