FACEBOOK

Дариха 8 автомобила за дезинфекция и доставките на храни в София

"От днес разполагаме с дарение от 8 автомобила „Рено“, „Нисан“ и „Дачия“ - 4 за екипите за дезинфекция, и 4 за доставките на храни. Дезинфекцията на улици, подлези и градския транспорт, както и доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби са две от ключовите ни задачи.

София вече има истинска армия от общински служители и доброволци. Над 250 граждани поискаха да помагат.
От утре екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на последна спирка.
6 екипа на Аварийната дирекция на общината днес ще дезинфекцират рискови райони в „Красна поляна“, „Христо Ботев“ и „Люлин“. Това е дейност, която извършваме планирано заедно с полицията.

В последните дни с министър-председателя Борисов и ген. Мутафчийски обсъждахме възможности за облекчаване на част от ограничителните мерки.

Категорично това няма да се случи преди края на Великденските празници. И първата ни задача сега е да посрещнем подготвени очаквания от лекарите пик.

Обсъждаме различни възможности за постепенно облекчаване на режима, които ще приложим само след решение на Националния щаб. За мен лично в първия възможен момент трябва да дадем варианти за излизане в големите паркове и на Витоша на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето в къщи. Разговаряме и с директора на СДВР, така заедно с мерките ще въведем и допълнителен контрол.
Най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност.
Нужно е още търпение и да продължим да сме солидарни и разумни.

Специални благодарности на изпълнителния директор на „Рено“ и „Дачия“ за България г-н Емил Гърнев, на изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, на главен комисар Николай Николов затова, че и София получи част от автомобилите на „Рено“ за времето на извънредното положение", съобщи кметът на София Йорданака Фандъкова.

снимки - Аделина Ангелова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени