FACEBOOK

ДБ не изключва следизборна коалиция с ГЕРБ

В Демократична България не изключват евентуална коалиция с ГЕРБ след провеждането на предсрочни избори в случай, че алтернативата е мнозинство от "путинофилски организации". Това стана ясно от изказването на Ивайло Мирчев в сутрешния блок на "Нова тв".

На въпрос дали от ДБ са готови на коалиция с ГЕРБ след предсрочни избори, той отговори: "Ако имаме откровено путинофилски организации, а от другата страна ПП, ГЕРБ и ДБ... Ще ви кажем, когато минат изборите и имаме конкретните резултати. Имаме много опции".

Ако мандатът сега отиде при "Демократична България" или БСП, от ДБ няма да разговарят с ГЕРБ, но са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяване на диалога с ИТН.

"В последните 1-2 седмици в поезията на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди", каза Мирчев.

"Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент - не, ще изгреем с два пъти повече депутати от "Възраждане" и проруската партия на Янев", допълни той.

За да се състави стабилна четворна коалиция, от "Демократична България" призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели - инфлацията, Еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени