FACEBOOK

Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери за разговор за бъдещето на Родината ни: Пеевски

Предсрочните парламентарни избори показаха ясно волята на българските граждани.

Предсрочните парламентарни избори показаха ясно волята на българските граждани. Сега е време за поемане на отговорност към тях. Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата.

Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация, получена от българските граждани.

Трябва да гарантираме сигурността и спокойствието на всички български граждани, развитието на бизнеса и просперитета на държавата - това го дължим на хората.

Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов “месия” в лицето на Радев са израз или на изключителна безотговорност или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с “шарлатаните”, които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин. Който силно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на държавата.

Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам - подмяната на демокрацията и нейните принципи. Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива.
И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия няма да допуснем това да се случи.

Вотът на българските граждани ни задължава да отстояваме евроатлантическите ценности и принципи и ние няма да се отметнем от това задължение.

Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС.
Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите.

Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство.
Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание.

За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни.
Но съм категоричен- ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път.

Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни лидери и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата.

Страховете и бягството от отговорност не са решение.
Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни.

Още веднъж благодаря на нашите избиратели и на всички български граждани за изборните резултати, за нас е чест да изпълняваме волята на хората, коментира във ФБ съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени