FACEBOOK

Гражданската може да стигне 600 лв.

Възможно е поскъпване на застраховката Гражданската отговорност (ГО) заради предложения за промени в Кодекса за застраховане, прогнозират от бранша.

"Засегнати ще бъдат над 3 млн. потребители”, коментира пред bTV адвокат на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) Ирина Абаджиева. “Превозвачи също ще увеличат цените на услугите. Това ще рефлектира върху цените на всяка една стока. Застраховката ГО може да стане 600 лв., а за превозвачите - по-драстични суми”, посочи тя.
Абаджиева уточни, че повишаването ще се дължи на по-голям риск, който ще бъде заложен в законодателството.

"Това, което е внесено от МФ, предвижда Българското национално бюро да плаща автоматично всяка една претенция, която идва от чуждо бюро, по щета, която не е доказана. Браншът иска доказателство, че е платено на увреденото лице", добави тя.
Според МФ промяната в законодателството е необходима за влизането на България в еврозоната, но от ССИ не са съгласни с подобно твърдение.

"Това, което ни сме се договорили за влизане в еврозоната, е да направим промени, с които да гарантираме правилното функциониране на системата Зелена карта”, допълни адвокатът.
След като няколко различни партии внесоха текст с едни и същи мотиви тя е категорична, че с тях не са водени лобистки разговори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени