FACEBOOK

Граждани и НПО участваха в общественото обсъждане на бюджета на София

Йорданка Фандъкова трябва да внесе официално проектобюджета в Столичният общински съвет до 12 януари


Граждани и неправителствени организации участваха в общественото обсъждане на бюджета на София за 2018 г., предаде пресслужбата на Столична община.

Близо 4 астрономически часа продължи общественото обсъждане на проекта за бюджет на Столична община за 2018 г., което се проведе на 5 януари. В него участваха много граждани, представители на неправителствени организации, на непарламентарно представени партии, бизнес съвети и браншови организации, общински съветници и журналисти.

Заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов презентира финансовата рамка на проекта за бюджет с приходите, разходите и капиталовата програма за настоящата година. Заместник-кметове и директори на дирекции по отделните направления представиха в детайли политиките и програмите, за чието изпълнение ще работи Столична община.

Общата сума на проектобюджета, заложена за 2018 г. надхвърля 1,456 млрд. лв. От тези средства 429 млн. лв. са финансиране от държавния бюджет за делегирани дейности - образование, здравеопазване, отбрана, култура и др.

Капиталовата програма възлиза на общо 497,7 млн. лв., от които 385 млн. лв. са по оперативни програми.

Всички предложения за изменение и допълнение на бюджета, които са внесени по установения ред в Столична община ще бъдат разгледани от съответните общински комисии към СОС.

Кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да внесе официално проектобюджета в Столичният общински съвет до 12 януари, а приемането му от СОС трябва да стане до края на месеца.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени