FACEBOOK

Готов ли е ГЕРБ да подкрепи конституционна реформа на прокуратурата: ДБ

“За нас ще е важен въпросът, готов ли е ГЕРБ да подкрепи конституционна реформа на прокуратурата. Без ясен ангажимент “Демократична България” няма да се ангажираме с властта, ако мандатът бъде връчен на нас или поискат подкрепата ни.” Това заяви за подкаста на “Правосъдие за всеки” съпредседателят на ДБ Христо Иванов в Пловдив след поредната провалена сесия на местния общински съвет, свикана по инициатива на ДБ, която трябваше да спре окончателното завладяване на Пловдивския панаир от бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Иванов категорично уточни, че не става дума за коалиции или договаряне, а за намаляване на конфронтацията, без отстъпление от отдавна заявените позиции. И напомни, че ключови за ДБ са реформа на прокуратурата, депутинизацията на България и разумната икономическа политика.

Лидерът на “Да, България” заяви, че подходът с реализацията на третия мандат трябва да бъде като този, при който “Продължаваме промяната” подходи с втория - търсене на парламентарна подкрепа за програмни приоритети за управление.

По повод проваленото от общинските съветници на ГЕРБ, които и днес не дойдоха сутринта на работа и провалиха заседанието на местния парламент, Иванов заяви че въпросът с Пловдивския панаир, който е емблематичен за българската индустрия е и голям политически въпрос. “Освен да приказваме какви сме евроатлантици, готови ли сме наистина да откажем отпор, когато става дума за руско влияние и особено за смесица от руско влияние и корупция? Днес тук е Родос и тук трябваше да скочим, а не просто да приказваме”, каза Иванов. Той напомни за цялата дългогодишна поредица от действия на местно ниво във Варна и в Пловдив и на централно ниво чрез правителството и ръководството на ГЕРБ в полза на бизнесмена Гергов в опитите му да превземе Пловдивския панаир. И обяви, че “Демократична България” ще окаже пълна подкрепа на гражданските протести срещу завладяването на панаира.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени