FACEBOOK

Готвят масов протест в събота - 150 дни недоволство

На 5 декември, от 14:00 ч. на площада пред Министерски съвет ше се проведе национален митинг. Гражданите ще се съберат, за да отбележат 150 дни от началото на недоволството срещу властта. 
"В навечерието на един от най-светлите християнски празници, Никулден, когато почитаме свети Николай Мирликийски, който е известен и като избавител на пленниците, ние ще празнуваме оставките. Ние няма да останем пленници на власт, която отдавна е изгубила своята легитимност, и която няма моралното право да се разпорежда с бъдещето на родината ни", пише в показаната за протеста, която се разпространява като събитие в социалната мрежа Facebook.
"Ние няма да се откажем. Ние искаме оставките на Борисов, Гешев, служебен кабинет и предсрочни избори", заяви пред Actualno.com предприемачът Петър Недевски, един от инициаторите на продължаващите антиправителствени протести в София. "Упоритостта на правителството, на управляващите в това да не подават оставки, я дължим единствено на тяхната дълбока зависимост. Те са поели ангажименти, които ако не ги спазят, явно знаят, че ще им създадат доста главоболия и проблеми. Но ние не се отказваме и няма да спираме", подчерта още той.
Инициаторите на протеста призовават, "всички да се завърнат в емблематичния триъгълник на властта, където започна и ще завърши всичко. В 150-тия ден, нека да бъдем поне 150 000, за да осмислим нашите усилия за по-добро, по-красиво, по-спокойно и по-справедливо бъдеще за нас и България!".
 

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени