FACEBOOK

Горанов дал 6,4 млн.лв. на Шапката за столове за администрацията

Лично министърът на финансите Владислав Горанов подписва на 15.03.2018 г. споразумение на стойност 6,4 млн. лв. за „доставка и монтаж на офис-обзавеждане и мебели за нуждите на органите на изпълнителната власт и техните администнрации, обособена позиция №1 „Доставка и монтаж на офис-мебели и столове” с 4 фирми, 2 от които известни – Панда и Контракс, а 2 благоевградски – едната е Престиж – бизнес 93 на Георги Шапков. Същият обзавежда апартамента на Цветан Цветанов на Латинка. Интересно е, че той е поканен специално да участва в щедрата поръчка с писмо на Горанов, въпреки че нито е производител, нито е крупен търговец на мебели.

Интересно е, че специална покана за обзавеждане до Шапката идва и от все още министър на правосъдието – вече 16 дни след оставката си тя не бе освободена от парламента, чрез подопечната й Агенция по вписванията. Другата й подчинена машина за пари – местата за лишаване от свобода, също дават поръчка на фирмата на Шапката, както е видно от регистъра. И Цецка е новодомка като Цветанов, но не е ясно кой е правил ремонта у тях след „шпакловката” на Артекс, откъдето цял ГЕРБ си накупи апартаменти на тройно по-ниски от пазарните цени, та и изповядва сделките при един и същи нотариус.

Шапката може да не е производител и търговец на мебели, но пък е сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ в този парламент, въпреки че кой знае защо отрича, след като е видно на сайта на Народното събрание. Той е и бивш член на областното ръководство на партията на властта в Благоевград.

„Човекът, който се представя в обществото за дясната ръка на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов - Георги Шапков”, го описва местния вестник Вяра и сайтът Пиринско, а даже близкият до властта вестник Струма дава определение: „приятелския кръг на Цветанов, който се дирижира от Георги Шапков”. Кръгът измъкнал строителния бранш в областта от контрола на Константин Хаджигаев като му устроил преврат в края на Борисов 1.
Интересно е, че освен за строителство и обзавеждане Шапков не спира да печели поръчки на Югозападното дъргжавно предприятие – горското, като само една от тях е за невероятните 1,971 млн.лв. Става въпрос за яко сечене на дървен материал.

Успяхме да изнамерим и снимка от едно от многобройните, понякога и семейни, а друг път тайни партийни посещения и сбирки на Цветанов и Шапков. Зам.-председателят на ГЕРБ е бил тамада на рождени дни на Шапката, даже неприлично олигархически в Пирин голф клуб край Банско. За последната си кръгла годишнина той получава лична телеграма даже от самия тогавашен и сегашен премиер Борисов, разказва медията на НФСБ – Десант. В „Шапковътъ кръчмъ”, както кой знае защо неграмотно е наречено заведението на бизнесмена са винаги готови да посрещнат Цветанов, комуто правят ремонт за четвърт милион в новия му апартамент на Латинка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени