FACEBOOK

Голямата награда Будител на годината 2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви голямата награда “Будител на годината“ 2018, която получи проф. Минко Балкански. Председателят на парламента участва в церемонията по връчването на петите годишни награди „Будител на годината“ 2018, организирани от Българското национално радио.

Проф. Минко Балкански е отличен за цялостния си принос към образованието на български деца в своя „Национален институт за образование“, който вече 25 години в с. Оряховица среща най-изявените български учители с децата, които намират вдъхновение във високите постижения на знанието.

Цвета Караянчева подчерта на церемонията, че обща отговорност е да помним и пазим нашите светли личности от историята, тези, които са начертали светлия ни път към книжнината, културата и просвещението.

Тя отбеляза, че друго наше задължение е да намираме съвременните просветители – хората, които влагат много енергия и сила, за да могат да реализират своите каузи, да вървят напред, да бъдат наше упование и пример за подражание. Днес имах възможността да връча наградата – Будител на 2018 г., на един човек, родолюбец, който с желание предава своите знания на поколения млади хора, и това е проф. Минко Балкански, допълни още Цвета Караянчева. Тя благодари на всички млади хора, които имат желанието да будят всички около себе си, които са наш пример и вдъхновение.

Наградените са избрани между 17 предложения на журналистическия екип на програма „Христо Ботев“ на БНР и над 120 предложения, дадени в писма на слушатели на радиото. Отличени тази година бяха личности със стойностни и значими постижения, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени