FACEBOOK

Глоби и контрол на контрола за ремонта на Графа

Кметът на София Йорданка Фандъкова е глобила със 100 000 лв. строителния надзор, който има отговорността да контролира изпълнителя на ремонта на ул. Граф Игнатиев. Миналата седмица реконструкцията стана повод за протест на граждани.

Кметът на София изрази недоволство от работата на строителния надзор пред bTV, гарнирано с глоба от 100 000 лв. Следващата стъпка е прекратяване на договора, предупреди бе кметът, както 19 минути писа още миналата седмица. Там вече залогът е милионен и сме ви информирали за тази опция.

„Много спекулации чух през последните дни. Гражданите имат право да се интересуват и дават мнение и то е важно за мен. Спекулации от политически сили не мога да приема. За качеството възложих контрол на контрола, тъй като много се говори за ремонт на ремонта“, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че поканила компетентни представители на УАСГ. Експертите вече са били на обекта и са направили огледи.

"Ще разчитам на тях и на анализи за материалите в лабораторията на УАСГ, както и за изпълнението на ремонта. Строителният надзор има важни функции и имам забележки към изпълнението на задачите. Искам предварително,гледайки изпълнението да връщат фирмата", каза кметът на София.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени