FACEBOOK

Гласят нов небостъргач на бул. България

Нов небостъргач искат да издигнат на бул. България над магазина Мартинели – точно срещу Джъмбо. Като че ли ежедневното и ежеминутно задръстване на светофара на кръстовището между булевардите България и Тодор Каблешков не стига, че сега решиха там да вкарат още автомобили, коментират в квартал Борово.
Решението бе гледано вчера от смесената комисия по архитектура и икономика в Столичната община, а днес ще бъде гласувано на заседанието на СОС.

19’ припомня, че това е поредният проект за небостъргач в София.
Преди дни писахме за опита да бъде заличена единствената градина край бул. България. Главният архитект на София Здравко Здравков влезе в обречена битка. Той отказа да подпише проекта за високия билдинг на бул. България и Петко Ю. Тодоров. Там известната строителна компания НИКМИ иска да прави 44-етажна сграда.

Теренът по принцип се води част от зелената система на София. Според Здравков с помощта на поредица от вратички в нормативната уредба инвеститорът е преодолял пречките пред намеренията си. Има решение на ВАС, което задължава главният архитект да допусне проекта. Той вече веднъж е отказал да се подчини на решението и в края на миналата година е бил глобен с 1000 лв. - санкция, която обжалва.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени