FACEBOOK

Гешев да се погледне в огледалото: Петков

“Чудя се дали главният прокурор Иван Гешев се поглежда в огледалото и дали се пита: Върша ли си добре работата?”, каза премиерът Кирил Петков пред bTV. “Aко смята, че си върши добре работата, аз бих бил много обезпокоен за начина, по който разсъждава. А другият вариант е просто да не може да си подаде оставката заради други причини, някакви фактори, които не го правят свободен", подчерта той.

Премиерът припомни, че докато бил министър на икономиката подал няколко сигнала до прокуратурата, от които нищо не последвало. Всеки български гражданин също можел да каже дали главния прокурор си върши работата.

“Чувстват ли гражданите, че има справедливост, смятат ли че тези, които са използвали обществения ресурс за собствено облагодетелстване са получили правилното третиране от прокуратурата”, попита още риторично Петков.

“Всеки с достъп до класифицирана информация трябва да минава през тест за надеждност и ДАНС е преценила, че тази надеждност не е спазена от г-н Сотир Цацаров”, коментира премиерът по казуса с подалия оставка шеф на КПКОНПИ.

"Знам за какво му е отнет достъпа, но не мога да коментирам. От информацията, която дойде при мен с всички доводи, смятам че ДАНС е действала професионално. Има хора от миналото, които смятат, че са недосегаеми. Това правило свърши", добави той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени