FACEBOOK

Гешев в САЩ на молитвена закуска

Главният прокурор Иван Гешев отлетя за САЩ, където е на посещение за участие в 71-вата Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Той е там по покана на конгресмени.

Оказва се, че форматът от тази година е променен, а кръгът на гостите е стеснен, съобщават редица американски издания, сред които и Washington Post. Основната причина са опасенията, че закуската, която се провежда всяка година, е уязвима за шпионаж.

В рамките на посещението на Гешев в САЩ са предвидени поредица от срещи, както и участие в международни форуми, информират от прокуратурата.

Напомняме, че участие в Националната молитвена закуска вземат представители на американския политически и икономически елит, конгресмени, членове на правителството, както и гости от повече от 140 държави.

Припомняме, че визитата му съвпада с ключовата седмица, в която трябва да стане ясно ще успеят ли депутатите да приемат окончателно механизма за разследване на главния прокурор.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени