FACEBOOK

Гей парадът ни е струвал над 90 000 лв.

За осигуряване на обществен ред и безопасност на движението по време на провеждането на София Прайд 2019 от държавния ресурс са изразходвани 91 455,10 лв. Това включва и възнаграждението за положен извънреден труд и осигуровки върху него за служителите. Това отчете вицепремиерът Красимир Каракачанов на въпрос от депутата от "Атака" Десислав Чуколов по отношение разходваните обществени средства за провеждането на София Прайд 2019.

Гей парадът се проведе на 8 юни, заедно със съпътстващите го събития "Да запазим децата от разврата" и Национален поход на семействата.

В него са участвали 3-4000 човека, като за осигуряване на обществен ред и сигурност на шествието са били ангажирани поетапно 756 полицейски служители.

През 2015 г. те са били 848, през 2016 г. - 1215. Тази година полицаите, които са използвани за охрана на това мероприятие са по-малко, подчерта Каракачанов.

През 2015 г. държавният разход за събитието е бил в размер на 94 590 лв., през 2016 г. - 149 982 лв.

На Похода за семействата са взели участие 400 човека, като са били ангажирани 42 полицейски служители. На шествието "Да запазим децата от разврата" участниците са били 80-100 души, а ангажираните служители на реда - 199 души.

"Всеки гей парад в България струва средно 100 000 лв. и около 1000 жители на МВР, които да се грижат за охраната на този парад. Защо е нужно това? На кого е нужно? На американското посолство, на Сорос? Нека те да ги дават тези пари. Защо Община София позволява това да се случва?", обърна се към външния министър Чуколов.

Каракачанов подчерта, че той също е против посланията на събитието, но то е разрешено от Софийска община.

"Аз винаги съм се противопоставял против тази джендърска тенденция и подобни прояви. Самият аз като гражданин бях на шествието на традиционното българско семейство. От друга гледна точка обаче, има закони в държавата. Споменах ви Закона за митингите, шествията и публичните прояви, според който всяко едно подобно мероприятие се охранява от органите на реда. Аз съм съгласен с Вас, че за подобни мероприятия подобни пари изглеждат много, но в края на краищата такъв е законът. Служителите на МВР при издадено разрешение на столична община са длъжни да охраняват всяка една публична проява в различните ѝ форми"

Източник: OFFNews.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени