FACEBOOK

Габриел на крак при Блинкен в САЩ

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен във Вашингтон, съобщиха от МВнР. Разговорът им се състоя в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ.

"Подкрепа, координация и общ отговор на предизвикателствата"- това са посланията от срещата  ми с  Блинкън. Благодаря за сърдечното посрещане като вицепремиер на България. Страната ни е стратегически партньор, значим съюзник и приятел", коментира Габриел.

"Успешното провеждане на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ и общите ни приоритети основани на демократичните ценности и спазването на международния правов ред са окуражаващи. Подписването на Меморандума за разбирателство между България и САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация е от ключово значение в среда на засилващи се хибридни атаки и дезинформация“, подчерта вицепремиерът.

"Набелязахме общи подходи към глобални и регионални проблеми. Имаме и конкретни намерения за разширяване на сътрудничеството в областта на икономиката, иновациите и енергетиката. Ще работим заедно и за защита на демокрацията и укрепване на върховенството на закона", обобщи Габриел.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени