FACEBOOK

ГЕРБ узаконява обособяването на три зони за небостъргачи в София

Причината е засиления инвеститорски интерес към строителство в столицата

ГЕРБ готови да внесат Закон за застрояване и устройство на София. Причината е засиления инвеститорски интерес към строителство в столицата, както обясни на брифинг Александър Ненков.

В проекта ще се регламентира строежът на небостъргачи. Единият район ще е 7-ми километър на бул. "Цариградско шосе", другите са в ж.к. "Люлин" и около и зад Централна жп гара. Това според столичната управа са най-добрите райони за строеж на високи сгради. Идеята бе представена преди дни от главния архитект Здравко Здравков, който на дискусия представи идеите за развитие на София.

"Строителството ще бъде съобразено така, че да не повлияе на трафика в района", увери Ненков. Ще се запазят зелените площи, обеща герберът и поясни, че се разширява обхватът на това що е зелена система.

Той очаква законът да бъде разработен от всички гилдии и граждани. ГЕРБ се надява проектът да получи и широка политическа подкрепа.

Предлагат се и промени, които да защитят и културното наследство на София. Законът няма да важи за вече започнали проекти.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени