FACEBOOK

ГЕРБ представя предложението си за коалиционното споразумение с ППДБ

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание.

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание. Лидерът Бойко Борисов ще представи проекта за Споразумение за съвместно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Форумът се свиква ден преди датата, на която се очаква премиерът Николай Денков и кабинета му да подадат оставка, за да започне процедурата по ротацията.

Националното съвещание на ГЕРБ ще събере в София представителите на Изпълнителната комисия, кметовете и общинските съветници, народните представители и областни координатори на партията. Активът трябва да се запознае с параметрите на проекта за коалиционно споразумение до края на мандата на 49-тото Народно събрание, което ГЕРБ ще предостави след това на ПП-ДБ. Това предварително оповести лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Като мине през партията, ще го получат и в електронен, и в хартиен вид. То не е нещо, което те за първи път ще чуят. Меморандумът им е със съществена част вътре в него, няма изобщо подмяна на приоритети".

В коалиционното споразумение са разписани министрите, регулаторите и съдебната власт обясни още Борисов и посочи 8 март като ключова дата:

"Ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки, или да го преправят, да го коментират, и съответно на 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори".

По време на националното съвещание се очаква ГЕРБ да отговори и на всички публични въпроси и условия, поставени от лидерите на ПП-ДБ.

Партийният форум ще се проведе от 12 часа в зала №6 на Националния дворец на културата.

Източник: БНР


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени