FACEBOOK

ГЕРБ на консултации при Радев

Президентът Румен Радев покани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда за съставяне на правителство. Държавният глава уточни, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като парламентът има много работа за вършене. 

"Може би е редно да се явим в разширен състав, защото има няколко важни теми за разговор”, обяви в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. “Първата, разбира се, основната, шансовете, възможностите за сформиране на управляващо мнозинство и на правителство в рамките на това НС. Наред с това ние считаме, че има и други важни теми-бюджет за 2023 г., с каква бюджетна технология се подхожда, титулярен бюджет, удължаване на бюджета за 2022 г., параметри в него. Разбира се и други теми, включително и темата енергетика", избори той.

"Относно декларираното желание на президента да не бърза с връчването на мандатите, считам, че това е правилно. На този парламент трябва да се даде шанс, защото в противен случай опцията "бързи избори", би произвела сегашната ситуация и ние бихме били поставени пред същите задачи, пред които сме поставени в момента", категоричен бе Дончев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени