FACEBOOK

ГЕРБ и ДПС сътвориха Мъглижгейт с оранжеви маски: Манолова

„ГЕРБ се похвали със спечелването на частичните местни избори в Мъглиж, а след като се хвалят с изборната победа означава, че те признават, че са автори на новата изборна измама”, заяви лидерът на Изправи се. БГ Мая Манолова на брифинг пред журналисти.

„Налице е нова иновативна схема за контролиране на вот - избирателите от секциите в Мъглиж гласували с предварително издадени еднакви по цвят оранжеви защитни маски, които след поддаването на гласовете били отчитани - оставяни на едно и също място. Маските са преброявани от организаторите на вота и вероятно след това се изпълнявали договорките, които предварително били направени”, обяви тя.

По информация от щаба на Изправи се. БГ в Мъглиж има задържан един мъж - съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ. Затова Манолова запита вътрешния министър Христо Терзийски дали това е вярно, както и кога ще приключи проверката с контролирания вот.

Освен тази иновативна схема за контролиране на гласове, създадена от ГЕРБ, която тя нарече "Мъглижгейт", там е била налице „новата коалиция и за предстоящите парламентарни избори - коалицията между ГЕРБ и ДПС”.

Манолова изтъкна, че справката от проведените преди една година местни избори показали, че в същата четвърта секция в Мъглиж вотът бил разпределен поравно между ГЕРБ и ДПС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени