FACEBOOK

ГЕРБ инициира кампания за безопасност на движението във всички общински училища в София

Информационна кампания за безопасност за движението за учениците от 8-ми до 12-ти клас ще бъде проведена във всички общински училища в град София.

Информационна кампания за безопасност за движението за учениците от 8-ми до 12-ти клас ще бъде проведена във всички общински училища в град София.

Това стана ясно след като инициативата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Анна Стойкова и Диян Стаматов беше подкрепена в Комисията по образование и култура към СОС.

“Ще осъществим кампанията заедно с неправителствения сектор”, обясни Анна Стойкова. Общинският съветник разказа, че реализирането на инициативата в училищата е изпълнен ангажимент, който тя е поела след среща с родители на загинали по пътищата деца.

“Осъществихме две пилотни дискусионни срещи с девет паралелки в две училища. Благодаря и на организациите, които се включиха на доброволен принцип.
Дори и малките стъпки имат значение.
Разчитам на всички с добри идеи да ги споделят, за да можем да ги реализираме и да обхващаме още повече участници”, каза Стойкова.

Тя подчерта, че войната на пътищата и новините за десетки почернени семейства разтрисат ежедневно обществото ни. “Като родител и като общински съветник смятам, че е крайно време институциите на местно и на национално ниво да чуят ясно исканията на хората и да се предприемат реални мерки и конкретни действия с цел предотвратяване на зачестяващите пътни инциденти с жертви на пътя”, заяви още Анна Стойкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени