FACEBOOK

ГЕРБ води с 4% пред ППДБ, Радев – най-одобряван политик: Алфа Рисърч

ГЕРБ води с около 4% пред ПП – ДБ. Това показва моментната картина на електоралните нагласи. Данните са от проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 22-30 ноември. В него са участвали 1000 респонденти.

21,9% от тях са посочили, че при нови избори ще гласуват за ГЕРБ. 17,8% ще подкрепят коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България". На трето място се нарежда Възраждане с 12,2% подкрепа. 10,8% от респондентите биха си дали гласа за ДПС. Петата позиция си запазва БСП с 9,6%. Има минимално увеличение на подкрепата към ИТН с няколко процентни пункта – до 4,9 на сто.

Всеки четвърти анкетиран обаче не е сигурен, че до едни евентуални избори ще повтори сегашния си вот.

Данните на социологическата агенция сочат, че най-одобряван политик продължава да бъде президентът Румен Радев. Той се ползва с 38% одобрение, което е ръст с 5 на сто спрямо юни.

След това се нарежда премиерът Николай Денков с 25%.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има малко над 19% одобрение. По около 2% подкрепа губят лидерите на "Продължаваме промяната" – Кирил Петков и Асен Василев, а одобрението им пада до около 14%. Малко по-висока е подкрепата към лидера на ДБ Христо Иванов – около 16 на сто. 13% е подкрепата за председателя на БСП Корнелия Нинова. Толкова е и тази за Слави Трифонов. 12% е одобрението за почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се ползва от одобрението на 6% от респодентите.

Изследването показва криза на доверието към институциите, посочват от агенцията.

Кабинетът се ползва с 21% доверие, а това на Народното събрание е 8%. Изпълняващият функциите главен прокурор е с 6,9% подкрепа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени