FACEBOOK

ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред паметта на жертвите на комунизма

ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред Мемориала на репресираните от комунизма, отправен от българския евродепутат от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред Мемориала на репресираните от комунизма, отправен от българския евродепутат от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

„Нека на 1 февруари 2024 година от 11 часа да се съберем всички, които знаем истината и помним героите, независимо от кои партии и движения, пред скромния Мемориал пред НДК и да почетем нашите свидни жертви! На този ден всички трябва да сме единствено българи“, призовава българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Той напомня, че преди 14 години правителството на Бойко Борисов обяви 1 февруари за Ден за почит към жертвите на комунизма по инициатива на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Събитието ще започне в 11 часа с молитва в памет на жертвите на комунистическия режим. В 12 часа пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите.

Сред поканените са председателят на парламента г-н Росен Желязков, председателят на БЗНС г-н Д. Петков, г-н Халил Летифов – представител на българските мюсюлмани, страдали и осъдени от комунистическия режим в България. Събитието ще бъде открито със слово от г-н Величко Велев, който влиза в концлагера „Белене“ през 1951 година без съд и присъда и остава там до неговото закриване.


Линк към Фейсбук поканата за присъединяване към събитието, което ще се проведе този четвъртък от 11 часа, можете да намерите тук: https://fb.me/e/2IjHhreFs


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени