FACEBOOK

В събота тръгва партията на Слави

Слави Трифонов учредява партията си на 5 октомври, научи 19 минути. Откриването най-вероятно ще се състои в зала Rainbow Plaza, която се намира до болница Токуда. Помещението се използва най-вече за концертна зала, в която например беше бенефисът на Силвия Кацарова. Партията, която беше учредена там, беше злополучното Движение България на гражданите (ДБГ) на Меглена Кунева.

Не е ясно доколко добър знак е това за новия политически проект на Трифонов. Движението БГ, на което в момента е шеф Димитър Делчев, син на шефа на Петролно-газовата асоциация – говорителят на БензоКартела, първо подкрепи за кмет Мая Манолова, въпреки че се води дясно, а тя е лява още от партийната школа в СССР. Интересно е дали и Слави няма в последния момент да даде рамо на дългогодишната червена депутатка и на други свои близки кметове. Като Георг Спартански в Плевен. И дали точно заради това учредява партията си баш в тоя момент? Апропо, плевенският кмет е подкрепян от отцепилия се от ДБГ заради левия й завой неин съосновател Найден Зеленогорски.

На това учредително събрание се очаква Трифонов да бъде избран за председател. Припомняме, че новият политически проект трябваше да се казва Няма такава държава, но заради множеството критики го смениха на Промени тази държава. По последни данни социолозите дават 8% за партията на Слави, при положение, че когато за първи път се заговори за организирането й – още преди 3 години, различните агенции мереха между 20 и 40% потенциален вот за нея.

Във висшите кръгове вече се говори за очаквани предсрочни избори в началото на идната година, независимо от резултата на общинските. Важни знаци от последните дни като например бламирането на финансовия министър Владислав Горанов от мнозинството – ГЕРБ, Обединени патриоти, ДПС и Воля в пълен пакет, дават ясни индикатори, че подобни разговори не са съвсем безпочвени.

Други министри за смяна са Десислава Танева в земеделието заради спирането на европари и неадекватните решения по чумата на свинете и програмата Училищен плод, здравният Ананиев, който се оказа, че е излъгал за дадени 50 млн.лв. на медицинските сестри, а реално предоставени 6 млн.лв. и невъзможността да създаде нов здравен модел. Клати се креслото и в образованието, където различни лобита в ГЕРБ се борят за контрол над оперативната програма. В туризма също се появиха изненадващи проблеми – очаквания още от началото на годината да фалира Томас Кук е единственият, който не сме включили в застрохователния туроператорски пул и се пита защо? А отговор няма.

След дълго подгряване на електората, реалното начало на проекта за партия на легендарния тв водещ стана ясно през май т.г., когато Трифонов обяви в ефир, че няма да продължи отношенията си с bTV Media Group.От обръщението на водещия към зрителите тогава стана ясно, че най-вероятно предстои смяна на руслото, в което ще се влее шоуменът."От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече”, намекнаСлави.

"Не се чувстваме част от медийната среда. Бихме искали тази среда да е друга", каза още той ,като намекна, че не търси просто смяна на телевизията. По-късно той обаче се закани да създаде и собствено в телевизионен продукт. Въпреки прокламирания старт на 15 септември, той не беше дочакан от тръпнещата публика, на която сега се поднася отвратителна контролирана от властта тв манджа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени