FACEBOOK

В проектокабинета Желязков има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден: Даниел Митов

Имената в проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства.

Имената в проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Това заяви в ефира на ''Здравей, България" депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. "Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например - с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Нямам никаква представа как ще гласува ДПС утре. Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните три години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари", коментира Митов.

Призоваваме колегите от ППДБ да подкрепят кабинета на ГЕРБ, както ние ги подкрепихме в предишния парламент. Техните избиратели им казаха - бъдете политици, а не наблюдатели на политическия процес, подчерта Митов.

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре.

"Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната", допълни Митов.

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на казуса със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията. "Държавният глава е длъжен да се съобрази с позициите на МС, но каза, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната трябва да е артикулирана с правителството", категоричен е той.

Депутатът призова новия патриарх Даниил да бъде обединител и истински духовен пастир на нацията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени