FACEBOOK

В Борисовата градина няма да се строи, отсече зам.- шефът на СОС

„Наличието на план гарантира запазването на зелените площи и историческата стойност на Борисовата градина. В последните 30 години има поява на различни видове собственост – държавна, общинска, частна“, подчерта пред БНР Николай Стойнев, зам.-председател на СОС и на политическата група на ГЕРБ в СО, член на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделието и горите и шеф на Стопанската комисия.

В сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе обществено обсъждане на плана на Борисовата градина.

„Трябва да се постави въпросът доколко е справедливо терени, които преди 20 години са предоставени без пари на частници, сега същите тези терени с милиони от общинския бюджет да бъдат изкупени. Затова е важно приемането на подробния устройствен план и когато той отреди, че тези терени са предназначени за къпалня или за летен театър, частникът да не може да развива или да прави други инвестиции там“, допълни Стойнев в предаването Хоризонт до обед.

Той трябваше да направи категоричното уточнение, заради поредната нелепа медийна изява на главния архитект Здравко Здравков. Той изръси следното забележително мнение: „Няма да има строителство в Борисовата градина, ЩЕ ИМА ИЗВЕСТНО ЗАСТРОЯВАНЕ, но то ще е в границите на разумното”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени