FACEBOOK

Възраждане иска КСНС за енергетиката

Възраждане внесе искане в президентството за спешно свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради възникнали заплахи за енергийната сигурност на България. От партията на Костадин Костадинов настояват държавният глава да осъществи правомощията си в най-кратък срок с оглед на “неадекватните решения” в сектора.

ПГ на Възраждане се обяви против забраната за износ на вторични петролни продукти от българската държава, наложена от служебния кабинет. В декларация от трибуната на НС, прочетена от депутата Искра Михайлова, бе обявено, че това решение е "в пълна противоположност с икономическите интереси на България и представлява престъпно действие с цел безукорна лоялност".

Депутатите на Костадинов са категорични, че произведените горива у нас са с български произход и не подлежат на санкции и смятат, че това е "фарс и комсомолска сервилност". От Възраждане предупреждават, че ограничаването на износа на нефтопродукти, произведени от руски суров нефт, ще доведе до значително намаляване на производствения капацитет и ограничаване на цялостната дейност на дружествата, опериращи на българския пазар, негативни последствия за бюджета и увеличение на цените.

В декларацията се посочва и искането в Плана за развитие за спиране на въглищните мощности.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени