FACEBOOK

Всякакви подводни камъни могат да се появят при избора на служебен премиер: Радев

Опциите са изключително стеснени за избор на премиер на служебното правителство.

"Опциите са изключително стеснени за избор на премиер на служебното правителство".

Това каза президентът Румен Радев, който е гост на конференция, посветена на 20 години членство на България в НАТО, провеждаща се в София, предаде БНР.

"Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности, но винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат. Така, както бяха изготвени тези промени, всякакви подводни камъни могат да се появят в този процес", смята той.

Той потвърди, че ще направи всичко възможно да изпълни изискванията на Конституцията, "независимо колко лоши са тези промени".

"Разговорите вървят съвсем спокойно, съвсем конструктивно, но нека да споделя за моя избор едва когато приключа всички срещи", заключи държавният глава.

И днес продължават консултациите на президента, свързани с процедурата по назначаване на служебен министър-председател. Днес държавният глава ще се срещне с останалите шестима потенциални кандидати за служебни премиери.

В 12.30 ч. е насрочена среща с омбудсмана Диана Ковачева. Вчера Румен Радев разговаря с председателя на Парламента, с управителя на Българската народна банка и с председателя на Сметната палата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени