FACEBOOK

Всички в НС скочиха срещу форсмажора на Нинова

“Моето лично мнение е, че форсмажорът не е най-доброто решение в настоящата ситуация”, заяви в кулоарите на НС депутатът от Продължаваме промяната (ПП) Александър Ракшиев. Той не смята, че са положени достатъчни усилия, за да се види дали мярката е достатъчно издържана.

От партията на Бойко Борисов настояха премиерът Кирил Петков да обясни на депутатите идеята на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за обявяване на форсмажор по всички междуфирмени договори заради кризата в Украйна.

“Обявяването на такъв тип радикални мерки без обсъждане, без внимателна преценка на цялото въздействие, включително и психологически, създава усещане за напрежение - нещо, което в този момент не ни трябва”,  обяви а свой ред Христо Иванов от ДБ. Той подчерта, че форсмажорът не е съгласуван с тях и от ПГ няма го да подкрепят.

Иванов очаква МФ да предложи своите идеи за механизъм за балансираност на финансовите реалности на фирмите и върху техните предложения да има обсъждане.

“Не знаем какво случва понятието форсмажор. Няма го в законодателството. Затова искаме Нинова да дойде да обясни в пленарна зала”, настоя депутатът и зам.-шеф на ДПС Йордан Цонев.

"Това, което предлага госпожа Нинова, е нещо отчаяно и по никакъв начин няма да помогне на икономиката", коментира и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени