FACEBOOK

Внимание: лазер в храстите на бул. Вапцаров

"Долен катаджийски номер с цел „превенция на скоростта“ са скроили днес пътни полицаи от София. На отсечката на бул.“Никола Вапцаров“, в посока център, до оградата на частното училище „Св.Георги“ са поставили мобилна лазерна камера за скорост. Долното в случая е, че т.н. превенция всъщност е подъл капан за глоби, защото знак за ограничение на скоростта на това място практически няма!

На триметров стълб на около 100м. от камерата има стълб с три пътни знака, но закрит от клоните на дървета. Най-горе е знак №19 „Внимание деца“ - заради близкото училище, под него знак за ограничение на скростта от 40км/ч, а най-долу знак В27“Забранено спирането и паркирането“ .
Никой от тези знаци обаче не се вижда от движещите се по бул.“Н.Вапцаров“ в посока центъра на София.

Пътният полицай с камерата на тринога прицелва оптиката към идващите коли и вдига рамене, че: “Поддържането на озеленяването е работа на Столична община“. Знак де юре има и всички, които минават с повече от 40км/ч ще бъдат автоматично глобявани с електронен фиш. А глобите от скоро са солени. Ако превишим разрешената скорост в населено място от 50км/ч с 11 до 20 км/ч - глобата е 50 лв.; от 21 до 30 км/ч - 100 лв. и отнемане на 2 контролни точки; от 31 до 40 км/ч - 400 лв. и 6 точки; над 40 км/ч - 600 лв. и 12 точки; над 50 км/ч - е 700 лв. За всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч санкцията се увеличава с 50 лв. и три месеца без книжка и 16 точки.

Честно и отговорно ще бъде ръководството на Пътна полиция София да отмени валидността на електронните фишове от днес, на това място с изключение на нарушители с превишена над допустимата за градски условия скорост.

Честно ще бъде и ако полицаят от патрулната кола се обади в Столична община, че знакът за по-ниска скорост пред училището на бул.“Н.Вапцаров“ не се вижда, а не да клечи като милиционера Лазар от едновремешния виц", пише Цветан Томчев.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени