FACEBOOK

Властта зорлем фалира най-голямата онкоболница, стене професор

„Най-голямата онкологична болница се притиска до стената, мачка се, целта, най-вероятно, е да се фалира болницата. Вижда се от последните 3-4 години. Касата така е създадена, че да бъде източвана безконтролно. Кой разреши да се построят толкова онкологични болници? Сега България се оказва с повече онкологични болници от Италия и Франция”, посочи проф. Елена Александрова пред бТВ. Тя е онкохирург.

Причината според нея са интересите на частните болници за източване на Здравно-осигурителната каса. Напомняме, че неин шеф, преди да стане министър, беше Кирил Ананиев, който сега пък контролира цялото здравеопазване, а по професия е счетоводител.

По думите на професора, за една година във Франция са закрити 100 болници, а у нас са построени 110.

„Болницата не е супермаркет, където да влезеш и да си напазаруваш. Това е институция, която се нуждае от апаратура и лекари, а какво става с нашите – по 900 всяка година напускат страната”, допълни тя пред Цветанка Ризова.

Проф. Александрова коментира акцията Спецпрокуратурата и ГДБОП в онкоболниците, при която се установи, че лекарства, вместо да бъдат прилагани на пациенти, заминавали за страни от ЕС: „Трябва да си съвременен Менгеле, за да го направиш. При нас хората идват, за да си спасят живота. През последните години всеки човек вижда, че има директори на болници, които си играят на Господ. Знаем какво е положението, знам, че има практики, които водят до безумното забогатяване на определени хора, но има и нещо положително – че имаме такъв ръководител на Касата като д-р Дечо Дечев”, заяви онкохирургът.

В интерес на истината, и самият Дечев се оказа сред директорите на болници, придобили милиони от държавната си работа, но поне неговата болница винаги е била на печалба, заради което си имаше огромни проблеми с любимеца на премиера в кабинета Борисов 2 Петър Москов. За да затрият клиниката му, още от Борисов 1 започнаха да възстановяват Медицинска академия, като от времето на Живков, че и й назначиха счетоводител за началник, вместо да бъде управлявана от академици, както по времето на соца.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени