FACEBOOK

Виновник за източен 1,4 млн. лв. ДДС е нов шеф в НАП

Кърваво писмо на данъчни служители разкрива, че опростилата ДДС за 1,4 млн.лв., впоследствие оказало се източено от джоба ни, шефка на НАП – София Илияна Христова не просто е върнала на работа уволнения именно заради двете нагласени ревизии по казуса Илиян Илиев. Но го е издигнала до ниво главен инспектор по приходите, пишат Фрогнюз и Бултаймс.

Напомняме, че 19 минути огласи преди месеци казуса с 2 свързани фирми, които си прехвърлят „ноухау за стави”, за да присвоят 1 367 147,60 лв. Този и още двама данъчни правят 2 ревизии по темата, но „пропускат” да забележат, че такова нещо просто несъществува и става въпрос за елементарна врътка за сметка на данъкоплатеца.

Когато фирмите се опитват втори път да разиграят схемата, работата не минава, започва разследване и тримата ревизори са уволнени. Те водят дела в Софийския административен съд, от чието решение имаме информацията по случая. В хода на делото става ясно за документ, написан от управителка на едната фирма, която в него заявява, че при прилагането на втория опит за източване „смятахме, че 50% миза е достатъчно”.

Въпреки наличието на съдебния акт, въпреки публикациите на 19 минути, а след това и на други медии, включително предавания на телевизии по темата, реално понесли отговорност няма. Даже ги издигат. Няма следа и от парите на данъкоплатците.
Ако прокуратурата най-накрая реши да се сезира по казуса, тя със сигурност ще трябва да си зададе и основния въпрос:
СОФИЯ ФОРМИРА 40% ОТ БВП НА БЪЛГАРИЯ ПО ДАННИ НА НСИ, А НАП-СОФИЯ СЪБИРА 30% ОТ ПРИХОДИТЕ НА АГЕНЦИЯТА В ДЪРЖАВАТА. РАЗЛИКАТА СА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ 10 МЛРД.ЛВ. – Т.Е. ПОНЕ 3 МИЛИАРДА ЛЕВА, КОИТО ПОТЪВАТ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ. ВСЯКА ГОДИНА!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени