FACEBOOK

Велоалея остави пешеходците без тротоар

Цялото управление на движението в София е шизофренично, казаха от Спаси София

Велоалея остави столичани без тротоар на бул. "Асен Йорданов". Велосипедистите я определят като подигравка, а отреденото за пешеходци пространство е широко едва 40 см. при минимални изисквания от метър и половина.

"Според общината пешеходците и велосипедистите се дематериализират и са някакви фантоми. Велоалеята започва от нищото и свършва в нищото. Това е абсолютна подигравка", коментира Гергин Борисов от "Спаси София" пред България он еър.

От думите му стана ясно още, че след публикация в социалните мрежи, която показва прогонващи пешеходците знаци, те са били демонтирани от общината. Гергин Борисов настоя, че цялото управление на движението в София е шизофренично. "Виждаме едно връщане с 10 години назад.

"Една боя на тротоара, за да се открадне от мястото на пешеходците. Тук буквално най-нагло е откраднато пространство от пешеходците и те няма къде да вървят", обясни велосипедистът Ивайло Александров.

Петя Радева, която също е велосипедист, посочи, че маркировката не показва нищо, защото няма означения и никакви пътни знаци. Тя подчерта, че дори на кръстовището не е оставено никакво място за пешеходците.

"Това е противопоставяне на групи граждани, което въобще не одобряваме. Пешеходците трябва да са винаги с приоритет и тяхната безопасност да е гарантирана максимално", каза още Радева.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени