FACEBOOK

Великденска добавка ще има, но не за всички

“Великденска добавка от 70 лева ще получат възрастните хора, чийто пенсии за април са под официалната линия на бедност  у нас - 504 лева”, обяви премиерът Гълъб Донев. Така допълнителна сума ще има само за половината хора от третата възраст. Те ще получат добавката през следващата седмица.

Причината този път да няма великденски добавки за всички пенсионери е във факта, че това е извънреден разход за бюджета, а когато са приемали удължителния закон, депутатите от предходното НС са намалили възможностите на служебното правителство да правят извънредни плащания, обясниха от МС.

"За някои анализатори осигуряването на този ресурс е лесна работа. Уверявам ви, че не е. Осигуряваме тези средства, въпреки ограниченията, които ни наложи 48-ото НС, благодарение на спестен финансов ресурс от служебното правителство през 2022 г. Разбирам добре, че това решение ще се възприеме като несправедливо от пенсионерите, които няма да получат тази добавка, особено от тези, които получават малко над 504 лв. Уверявам ви е, че това беше възможно най-справедливото решение за ситуацията, в която се намира държавата", посочи Донев. Той заяви още, че до края на април служебното правителство ще внесе проект на бюджет за т.г. 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени