FACEBOOK

Вдигнаха коли от забранените зони в Градската градина и пешеходната част на ул. Шишман

След сигнали на 19 минути, Столичната община направи акция за санкциониране на шофьорите на неправилно паркирани автомобили в пешеходни зони на София. Вчера по обед заварихме десетина коли в най-стария парк на милионния град – Градската градина.

Те се възползват дни наред от намесата на Софийска вода в пространството, в което всъщност ВиК монополистът не работи, но пречи. Влизат в пешеходната зона на градината и паркират непозволено. При Народния театър бяха съставени 5 фиша и 2 коли бяха репатрирани, което ще донесе солидни глоби на водачите – 60 лв. такса плюс 3 лв. за час престой и стойността на акта.

Преди това в неделя, след като през последните почивни дни доста шофьори си позволиха да паркират насред чисто новата пешеходната зона на ул. Цар Иван Шишман зад катедралата Свети Седмочисленици. В неделя и онези, които бяха заварени там, бяха надлежно санкционирани от общинските служби.

Целта на акциите не е да се правят глоби, а да се демонстрира на водачите, че никой няма да търпи своеволното спиране там, където е забранено. Същото важи и за ул. Съборна, където всеки ден десетки автомобили паркират буквално в насрещното платно, вместо да използват специално направените и обозначени за цебта места от другата страна на улицата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени