FACEBOOK

Вдигаме 20 хил. на митинг, ако се наложи: ДПС

"Ако има нужда да защитим Конституцията, ако е необходимо, ще призова всички отговорни български граждани и най-вече симпатизантите на ДПС на митинг”, заяви пред bTV лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, в коментар за скандалите около Изборния кодекс (ИК). „Очаквам много повече от 20 000, защото демокрацията е ценност. И когато губим демокрацията, губим всичко, губим държавността", закани се той.


"По какъв начин ще защитаваме Конституцията и законите е наше право. Едни хора, които два дена са в истерия в НС и призовават за протести, за да се нарушава Конституцията, са избрали този подход - истерия и призиви. Ние имаме друг," посочи Карадайъ.


“Драма в парламента не гледаме. Виждаме народни представители, които са в истерия”, подчерта лидерът на Сараите по повод връщането на хартиената бюлетина. “Чухме от истериците изказвания за морал. Съгласно Конституцията всеки български гражданин има право на глас. В ИК пише, че гласуването е задължително. Технологията, с която ограничават българските граждани да гласуват, за тях е морал," коментира Карадайъ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени