FACEBOOK

Вандали са разрязали хармониките на 40 автобуса

Вандали са разпорили с ножове хармониките на 40 от 126-те чисто нови съчленени автобуси MAH на столичния градски транспорт.
Посегателствата са станали през последните два месеца в "Младост", съобщи заместник-кметът на София по транспорта Любомир Христов пред "Телеграф".

Автобусите са рязани отвътре от возещи се в тях пътници. Наложило се возилата да бъдат спрени от движение и откарани в сервиз. Застраховките им покриват щетите по възстановяването, но докато бъдат върнати в движение се налага пътниците да се возят в стари рейсове.

Новите МАН-ове бяха пуснати в движение в София през втората половина на 2014 г. и началото на миналата година. Този модел е определен за автобус номер едно на Европа за 2015 г. Те разполагат с климатици и електронни табели за указване на маршрута, движат се на метан и отговарят на екостандарта Евро 6.

Това обаче не е първото вандалско посегателство срещу тях. Преди време прозорците на осем автобуса бяха изпотрошени с камъни по време на движение в района на "Малинова долина".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени