FACEBOOK

Вадим проект за Конституцията до 10 дни: Петков

“Проектът за конституционни промени е на финален етап и ще бъде готов до 10 дни”, заяви съпредседателят на ПП/ДБ Кирил Петков. Не стана ясно обаче дали това ще бъде документ на неговата формация или общ, изготвен съвместно с ГЕРБ/СДС и ДПС. Напомняме, че миналата седмица Сараите вече представиха свой проект, изготвен от депутата Делян Пеевски и екипа му.


“За обсъждания по проекта ще бъдат поканени всички парламентарно представени формации в търсене на по-голяма подкрепа”, посочи Петков.
Според него най-проблемен се очертава спорът дали да се премахне фигурата на главния прокурор. ОтПП настояват за това, докато съпредседателят на ДБ Христо Иванов вече си промени позицията по въпроса и обяви само за орязване на правомощията му.


От думите му стана ясно, че ПП/ДБ ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за съдебната власт, с които се отделя следствието от прокуратурата. От Доброто ще предложат и изменения върху вече приетите текстове. “Там има и една противоконституционна мярка - за дисциплинарното наказание на магистрати, които не могат да да работят своята професия за 2 г. Според нас това не е правилно", каза Петков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени