FACEBOOK

Вадим кабинет на малцинството с ДБ: ПП

“С  Демократична България (ДБ) ще представим кабинет на малцинството, ако има гаранции, че той ще си свърши работата”, заяви в кулоарите на НС съпредседателя на Продължаваме промяната (ПП) Асен Василев, веднага след като стана ясно, че проф. Николай Габровски няма да стане премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Припомняме, че формацията трябва да получи втория пан за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

“Оттам-нататък всяка парламентарна сила ще прецени дали иска да подкрепи този кабинет директно или индиректно“, посочи Василев.

"Както знаете, ние водим разговори с ДБ от известно време и ще ги финализираме през следващите 1-2 дни. Също така преди около месец казахме, че за да е успешно едно правителство, имайки предвид недоверието в парламента, трябва да се приемат законодателни актове, най-вече за законите по Плана за възстановяване, съдебната реформа трябва да тръгне, промени в службите и промените”, коментира той.

„Според мен, ако НС наистина иска да се отнесе сериозно към втория мандат, трябва най-после тези актове да влязат в програмата на НС, в зала и в комисии, за да видим някаква воля за работа", заключи Василев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени