FACEBOOK

Българската Коледа ще подкрепи децата с хронични заболявания

Президентът Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на "Българската Коледа", посветено на децата с хронични заболявания.

"Години наред "Българската Коледа" допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността", заяви държавният глава в Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София, където обяви старта на поредното издание на инициативата под негов патронаж. Той подчерта, че именно в най-тежките моменти значението на солидарността нараства и призова да не забравяме децата, нуждаещи се от подкрепа.

Радев посочи, че точно тази година е дала достатъчно поводи да разберем колко е важно да бъдем силни заедно в солидарността и отговорността си, да ценим още повече труда на лекарите, да помагаме на най-уязвимите и да не губим надежда за бъдещето.

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година, е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания - да превърнем надеждата в реалност".

По думи на президента основната цел на "Българската Коледа" 2020/2021 е да подпомогне подобряването на диагностично-лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения у нас. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени