FACEBOOK

България е една и не трябва да я делим: Радев

„Много хора бяха ощетени от този преход, много са бедните, но това ще се промени, когато установим закона и когато спрем корупцията“, заяви президентът Румен Радев във Видин.

„Нека се върнем 32 години назад към съкровената дата 10-ти ноември. Дата, с която отбелязваме началото на прехода в България, но не го празнуваме. И ние си имаме причина. Някак претръпнахме с негативната статистика. Тук сме в Северозапада, хем сме в Европа, хем в най-бедния регион на Европа. Затова и не празнуваме, както други държави“, посочи държавният глава.

„Не можем да допускаме да има бедни и по-богати и бързоразвиващи се региони. България е една и не трябва да я делим“, категоричен е президентът.
Радев пристигна във Видин заради проблемите в болницата и твърденията на част от персонала, че не получават полагащите им се пари за работа на първа линия. Той добави, че ще се извърши проверка от МЗ.

"Поздравявам медиците за всеотдайните усилия, които полагат да спасяват човешки живот в изключително тежка ситуация. Грозно е да се експлоатират техните усилия в тази ситуация за преследване на дребни политически цели", каза Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени