FACEBOOK

Брутално насилие в столична детска градина

Майка на дете алармира за насилие над малчугани в частна детска градина "Палечка" в София. Мая Манчева разказа в студиото на Нова телевизия късно във вторник, че е видяла как една от възпитателките е нахлула в стаята, в която децата си играели, хванала е едно момиченце за косата и започнала "да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба".

След което възпитателката хвърлила на земята момиченцето. "Изглеждаше сякаш не й е за първи път, защото се държеше доста обиграно, сякаш това й е методът на възпитание", пише Мая Манчева във фейсбук профила си. Нейният син също ходи в тази детска градина.

В социалната мрежа майката е публикувала част от жалбата, която е подала в Агенцията за закрила на детето. В нея тя обяснява какво точно се е случило.

"На 23.11.2015г. Oколо 17,20 ч. пристигнах пред частен детски център Палечка, намиращ се на ул. Митрополит Кирил Видински №2, за да взема сина си. Стоейки пред входната врата и говорейки по телефона реших да погледна през прозореца какво се случва в стаята, в която те играят и седят ежедневно. Не бях поглеждала до сега. Когато погледнах, видях Орлин да седи в единия ъгъл и да вади играчки от един кош. Другите деца бяха разпръснати из стаята и всяко се занимаваше с нещо. Възпитателка не видях. Изведнъж в стаята нахлу една от жените, които съм виждала да се занимават с децата ,отиде в края на стаята - там където са леглата за спане, хвана едно момиченце за косата вдигна я във въздуха - за косата, и започна да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба. След което я хвърли грубо на земята. Изглеждаше сякаш не й е за първи път, защото се държеше доста обиграно, сякаш това й е методът на възпитание. Всички деца бяха вперили поглед в случващото се. Възпитателката явно ме видя и дойде до прозореца, без да ме поглежда, опитвайки се да дръпне някакви други пердета, но не успя", пише Мая Манчева в социалната мреж.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени